SinterklaasStudio Koekkoek jutte vlaggenlijn
Studio Koekkoek jutte vlaggenlijn
Studio Koekkoek jutte vlaggenlijn

De jute vlaggenlijn, een project waar ik echt ontzettend veel zin in had om het te maken.

Jute:
Een van de materialen die mij écht aan de Sinterklaastijd doet denken is Jute, jute is een geweven materiaal van een grove stugge vezel. Dit maakt dat het ook ‘jeukt’ en kriebelt, dit doet mij dan weer denken aan het zaklopen op Sinterklaasavond.

Eerst ben ik heerlijk vlaggetjes gaan naaien achter de naaimachine, omdat ik jute op een smalle rol heb gekocht, was het geen ingewikkeld karwei. Heerlijk om te doen, een eenvoudig naaiwerk. Wel resulterend in een atelier vól jute draadjes, jeetje wat komen deze vezels ver!

Jute kan met de Sublimatieprinter bedrukt; dan zit de inkt ín de vezel, of met een flexfolie bedrukt; dit ligt óp de vezel.
Ik heb voor dit project gekozen voor flexfolie omdat de bedrukking dan net iets beter tot zijn recht komt. Dit in combinatie met het ultieme Chocoladeletter font om nog meer in de Sinterklaasstemming te komen.

Eigenlijk was het een super eenvoudig project, maar geeft weer aan dat leuk niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.
De slingers zijn verkrijgbaar bij www.studiokoekkoek.nl.

Wil je een andere opdruk? Geen probleem, laat het ons weten via info@studiokoekkoek.nl en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Hoe is dat bij jullie? Ben ik de enige die echt enorm dol is op Sinterklaastijd of kunnen jullie ook niet wachten om het huis om te toveren naar Sinterklaas stijl?

Studio Koekkoek jutte vlaggenlijn